Informatie vanuit de ontwikkelgroep Bouw & Infra, maart 2020

Mail verzonden op 26 maart 2020 naar alle Bouw en Infra scholen


Beste collega’s,


Hierbij ontvangt u informatie vanuit de ontwikkelgroep Bouw & Infra.


Inhoudsopgave:

  1. Online netwerkbijeenkomst op 15 april 2020

  2. Digitaal examineren

  3. Revisie examens en ontwikkelgericht materiaal

  4. Tijdelijk gratis gebruik producten Consortium Beroepsonderwijs

  5. Tijdelijk gratis gebruik van een online vergaderruimte voor leerlingen en docenten

  6. Tips

1. Online netwerkbijeenkomst op 15 april 2020


Het zal u niet verbazen dat onze netwerkbijeenkomst van 15 april a.s. niet live door kan gaan. We gaan op zoek naar een nieuwe datum, bij voorkeur nog dit kalenderjaar.


En natuurlijk willen we dat weer organiseren bij de firma Bruil, om o.a. kennis op te doen rond prefab-printen. En ook dan gaan we nader in op energieopslag en waterstof, samen met Jan-Willem Tolkamp (Solid Power), immers: “we hebben geen energieprobleem maar een opslag- en distributieprobleem!”.


Schuif online aan bij de ontwikkelgroep met uw vragen!

Het is wel mogelijk om op woensdag 15 april met ons in contact te komen. Chiel, Kasper, Sjoerd, Johan en ondertekende zijn in de online vergaderruimte aanwezig om met u in gesprek te gaan! De vergaderruimte staat van 13.30 tot 14.30 open. Wilt u daar gebruik van maken? Gebruik dan op 15 april deze link voor Google meet.


2. Digitaal examineren


Een groeiend aantal scholen maakt inmiddels gebruik van de mogelijkheid om digitaal te examineren. Ook scholen die werken met ons examen Bouw/Infra. Zie hiervoor ook:https://digibib.consortiumbo.nl/handleiding/

Tijdens de online-meeting van 15 april kunnen we hier eventueel ook een korte demonstratie van geven en uw vragen hierover beantwoorden.


3. Revisie examens en ontwikkelgericht materiaal


We zijn druk bezig met de revisie van ons ontwikkelgerichte materiaal. We merken dat u dat nauwgezet volgt, gezien de regelmatige feedback die we vanuit de projectwijzers ontvangen. Onze dank daarvoor.


Op basis van uw feedback op onze examens Bouw en Infra, kijken we ook naar de revisie van de examens. Uiteraard houden we u op de hoogte en maken we gebruik van jullie (gebruikers)ervaringen. Hierop komen we binnenkort terug!


4. Tijdelijk gratis gebruik producten Consortium Beroepsonderwijs


Nu scholen in Nederland gesloten zijn vanwege de pandemie van het Coronavirus, zijn veel scholen druk bezig met het organiseren en aanbieden van afstandsonderwijs om het leren van leerlingen thuis te blijven ondersteunen.


Als Platform vmbo Techniek / Stichting Consortium Beroepsonderwijs willen we uw school hierbij ondersteunen door, in ieder geval tot 1 mei 2020, gratis het gebruik van lesmateriaal voor o.a. mbo niveau 4 Bouw & Infra (meer info) ter beschikking te stellen tot 1 mei 2020.


Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met uw Consulent Beroepsonderwijs.


Tip: Informeer je collega’s die nog niet met onze producten werken over deze mogelijkheid.


Wilt u zich aanmelden? Klik dan hier.


5. Tijdelijk gratis gebruik van een online vergaderruimte voor leerlingen en docenten.

Consortium Beroepsonderwijs ondersteunt in het aanbieden van online onderwijs met verschillende online diensten.

Inspelend op de vraag van veel scholen naar digitale lesmogelijkheden, gezien de situatie rondom de sluiting van de scholen vanwege het Coronavirus, biedt het Consortium Beroepsonderwijs online overlegruimtes aan. Bekijk voorbeeld. Met behulp van het itsdigibib platform kan uw school gratis gebruik maken van deze faciliteit zolang de scholen zijn gesloten. Naast het verzorgen van digitale overlegruimtes bieden wij ook ondersteuning aan hoe u online lessen kunt verzorgen. Dit doen we o.a. in de vorm van webinars. Voor meer informatie zie https://www.itsdigibib.nl/


6. Interessante sites, tips van de constructeurs

Ook tips voor ons?


Laat het weten, we delen het graag!


Mocht u vragen hebben, schroom niet met mij contact op te nemen!

Succes en sterkte met al uw werkzaamheden.


Met vriendelijke groet,



Ontwikkelteamleider Middenkader Engineering & Bouw en Infra

Bert Slotboom

bslotboom@consortiumbo.nl

tel. 06 13247755

7 keer bekeken0 reacties