Informatie vanuit de ontwikkelgroep Creatieve Industrie / Media & Vormgeving, november 2020

Deze mail is op 13 november 2020 verzonden naar de Creatieve Industrie scholen.

Beste << Test Voornaam >> << Test Achternaam >>, Hierbij ontvangt u informatie vanuit de ontwikkelgroep Creatieve Industrie / Media & Vormgeving. Inhoudsopgave:

  1. Terugblik klankbordbijeenkomst 7 oktober 2020

  2. Beoordeling keuzedelen nu ook digitaal

  3. Bedrijven laten meedenken over Examen Mediavormgeving

  4. Kenniskring voor examenfunctionarissen op 10 december 2020

  5. Kenniskring over doorlopende leerlijn vmbo - mbo Media & Vormgeving op 13 januari 2021

1. Terugblik klankbordbijeenkomst 7 oktober 2020


Op 7 oktober hadden wij onze eerste klankbordbijeenkomst van dit jaar georganiseerd. Het onderwerp van deze bijeenkomst was kennismaking opzet examen Mediavormgever volgens het nieuwe kwalificatiedossier (KD). Een verslag hiervan staat op onze site.


Met een ruime vertegenwoordiging van zowel scholen, die gebruik maken van ons examen als scholen die nog geen gebruik maken van ons examen gingen wij in gesprek.


Wij kijken terug op een inspirerende bijeenkomst waar wij samen door ervaringen te delen tot mooie inzichten kwamen om ons examen weer verder te ontwikkelen naar de wensen van de student en de docent. Wij gaan ermee aan de slag en houden jullie aangehaakt.


Samen in verbinding expert op de inhoud !


2. Beoordeling keuzedelen nu ook digitaal


Niet alleen de examens, maar ook de keuzedelen zijn nu volledig digitaal te beoordelen. Hierbij nogmaals de link naar ons webinar “Digitaal beoordelen” .


Tijdens dit webinar wordt stap voor stap uitgelegd hoe je te werk gaat met digitaal beoordelen. Heeft u vragen of wilt u overstappen naar digitaal examineren, dan kunt u contact met ons opnemen.


3. Bedrijven mee laten denken over Examen Mediavormgeving Het ontwikkelteam vindt de feedback van het werkveld c.q. de bedrijven die betrokken zijn bij de opleiding Mediavormgeving erg belangrijk. Wij gaan contact opnemen met een aantal om te klankborden over het nieuwe examen Mediavormgeving. Kent u mensen uit het bedrijfsleven c.q. het werkveld die hierover mee willen praten/denken? Dan kunnen ze met mij contact opnemen.


4. Kenniskring voor examenfunctionarissen / -leden van examencommissies/-bureaus Creatieve Industrie / Media & Vormgeving op 10 december 2020 (online)


Op donderdag 10 december om 14.00 uur organiseren wij een kenniskring voor alle leden van examencommissies van onze aangesloten scholen.


Na een gezamenlijke start zullen we in break-out rooms met elkaar ervaringen delen met de examens van het Consortium. Meer weten over de constructie van onze examens of juist geïnteresseerd in de toets-technische verantwoording? Wij kunnen uitleggen waarom het examen zo in elkaar zit en gaan daarover graag met u in gesprek, want uw feedback is voor ons belangrijk. Samen zijn wij expert op inhoud!


Aanmelden? Klik hier.


5. Kenniskring over doorlopende leerlijn vmbo - mbo Media & Vormgeving op 13 januari 2021 (online)


Op woensdag 13 januari 2021 om 15.00 uur organiseren wij een kenniskring voor docenten en teamleiders om met elkaar in gesprek te gaan over doorlopende leerlijnen vmbo - mbo. Wij hebben hier bouwstenen voor en willen graag met u in gesprek over de mogelijkheden. Mocht u een good practice hebben die u wilt delen, dan verneem ik dat graag.


U kunt zich aanmelden via deze link.


Ik hoop u graag binnenkort (online) te ontmoeten bij een van de bijeenkomsten!


Mocht u nog vragen hebben, schroom niet met mij contact op te nemen. Met vriendelijk groet


mede namens de leden van de ontwikkelgroep,


Tess van Dongen

Ontwikkelteamleider Creatieve Industrie / Mediavormgever


06 27 09 69 09

tvandongen@consortiumbo.nl
Consortium Beroepsonderwijs

Postbus 2644

3800 GD Amersfoort

www.consortiumbo.nl

4 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven