Informatie vanuit de ontwikkelgroep Laboratoriumtechniek

Deze mail is op 7 oktober 2020 naar alle LAB scholen verzonden.

Beste collega's, Hierbij ontvangt u informatie vanuit de ontwikkelgroep Laboratoriumtechniek.

Inhoudsopgave:

  1. Inleiding

  2. Terugblik netwerkbijeenkomst 30 september 2020

  3. Wekelijks digitale spreekuur in oktober 2020

  4. Beoordeling keuzedelen nu ook digitaal

  5. Klankbordbijeenkomst Examinering op 28 oktober 2020

  6. Wist u dat...

1. Inleiding

Tijdens mijn kennismakingsbezoeken zie ik met hoeveel energie en passie iedere dag gewerkt wordt aan een inspirerende leeromgeving, die zowel op school als online uitdagend is voor de student.

We ervaren de meerwaarde van het digitaal lesgeven, maar wij zien ook dat het fysieke ontmoeten belangrijk is voor de student om in verbinding kennis en vaardigheden aan te leren.


Het is samen zoeken naar de juiste balans, de verdieping en het delen van kennis en ervaringen. En dat wordt onze uitdaging voor komend jaar. Samen in verbinding expert op de inhoud !


2. Terugblik netwerkbijeenkomst 30 september 2020

Vorige week hadden wij onze eerste netwerkbijeenkomst van dit jaar georganiseerd. De onderwerpen van deze bijeenkomst waren de LOB taken in combinatie met het BPV document en de projectwijzers complexiteit C.


De projectwijzers complexiteit C zijn de projectwijzers die worden gebruikt ter voorbereiding op het examen. Met een ruime vertegenwoordiging van zowel scholen, die gebruik maken van het ontwikkelgerichte materiaal als scholen die geen gebruik maken van het ontwikkelgerichte materiaal gingen wij in gesprek.


Wij kijken terug op een inspirerende bijeenkomst waar wij samen door ervaringen te delen tot mooie inzichten kwamen om ons materiaal weer verder te ontwikkelen naar de wensen van de student en de docent. Wij gaan ermee aan de slag en houden jullie aangehaakt.


3. Wekelijks digitale spreekuur in oktober 2020

In de maand oktober starten wij elke woensdag van 13.00 tot 14.00 uur met het digitale spreekuur. Tijdens dit spreekuur kunt u aan het ontwikkelteam vragen stellen over ons ontwikkelgerichte materiaal, de examens en de keuzedelen.


U kunt deelnemen via Google Meet met deze link: meet.google.com/ioh-hnfb-wwo


4. Beoordeling keuzedelen nu ook digitaal

Niet alleen de examens, maar ook de keuzedelen zijn nu volledig digitaal te beoordelen. Hierbij nogmaals de link naar ons webinar “Digitaal beoordelen” .


Tijdens dit webinar wordt stap voor stap uitgelegd hoe je te werk gaat met digitaal beoordelen. Heeft u vragen of wilt u overstappen naar digitaal examineren, dan kunt u contact met ons opnemen.


5. Online Klankbordbijeenkomst Examinering op 28 oktober 2020

Op woensdag 28 oktober 2020 organiseren wij van 15.00 tot 17.00 uur een online klankbordbijeenkomst over Examinering.


Deze klankbordbijeenkomst is voor iedereen, die betrokken is bij examinering van de opleidingen Laboratoriumtechniek.

Deze klankbordbijeenkomst zal in het teken staan van het delen van uw ervaringen op het gebied van de examens. Stel uw vragen, deel uw kennis en ervaringen en geef uw feedback.


U kunt zich aanmelden voor deze bijeenkomst via deze link.


6. Wist u dat....

Wij elke maand een klankbord, kenniskring of netwerkbijeenkomst gaan organiseren en juist van u willen horen wat het onderwerp moet zijn van de volgende bijeenkomst. Mail of bel ons en wij zetten het op de agenda.


Wij een digitale bibliotheek via het Consortium willen aanleggen met jullie input, waarbij wij lessen delen met elkaar. Laat ons weten of u hier interesse voor hebt.


Wij samen met Stichting Praktijkleren, Platform VMBO Techniek, Stichting Examens AG, De Loopbaangroep en De Coöperatie Examens MBO een gezamenlijk expertisecentrum vormen op onze locatie aan de Disketteweg te Amersfoort. Wij bundelen onze krachten om zo betaalbare producten en diensten te leveren aan het vmbo en het mbo. Examens, onderwijsmateriaal en professionaliseringstrajecten. Van, voor en door onderwijsprofessionals. Kwalitatief hoogwaardig en innovatief!


Wij gaan de herfst tegemoet en het zijn voor ons allemaal uitzonderlijke tijden. Blijf gezond en veel succes met alle uitdagingen die op jullie pad komen. En als wij, vanuit het Consortium, een bijdrage kunnen leveren, dan horen wij het graag.


Hartelijke groet,

mede namens het ontwikkelteam Laboratoriumtechniek,


Chantal Jansen-Vlooswijk

Ontwikkelteamleider Laboratoriumtechniek

en Consulent Beroepsonderwijs
9 keer bekeken0 reacties