Informatie vanuit de ontwikkelgroep Laboratoriumtechniek, november 2020

Deze mail is op 12 november 2020 naar alle LAB scholen verzonden.

Beste <<Voornaam>> <<Achternaam>>,


Hierbij ontvangt u informatie vanuit de ontwikkelgroep Laboratoriumtechniek.


Inhoudsopgave:

  1. Wekelijks digitaal spreekuur in november 2020

  2. Verslag klankbordbijeenkomst examinering op 28 oktober 2020

  3. Training praktijkbegeleiders

  4. Kenniskring Samen expert op inhoud op 25 november 2020

  5. LAB 2-daagse op 16 en 17 maart 2021

1. Wekelijks digitaal spreekuur in november 2020


In de maand november gaan wij wekelijks door op woensdagen van 13.00 tot 14.00 uur met het digitale spreekuur.


Tijdens dit spreekuur kunt u aan het ontwikkelteam vragen stellen over ons ontwikkelgerichte materiaal, de examens en de keuzedelen. Maar natuurlijk ook over zaken waar wij tegenaan lopen in de Coronatijden.


U kunt deelnemen via Google Meet met deze link: meet.google.com/ioh-hnfb-wwo.


2. Terugblik klankbordbijeenkomst examinering op 28 oktober 2020


Op 28 oktober jl. hadden wij onze klankbordbijeenkomst over examinering. Het was een informatieve bijeenkomst waar zowel de docent, de examinator vanuit school, het examenbureau als de kernconstructeurs van het landelijk examen aanwezig waren. Wij hebben met elkaar gedeeld hoe scholen het examenproces nu in deze tijden inrichten, waar wij tegenaan lopen op school en in de beroepspraktijk en vragen gesteld aan elkaar inzake digitaal beoordelen. De feedback van de scholen hebben wij meegenomen in de nieuwe functionaliteit van Digitaal beoordelen in de Digibib. Vanaf dinsdag 10 november 2020 is deze nieuwe functionaliteit beschikbaar. De belangrijkste aanpassing is het kunnen onderbrengen van studenten in groepen en de herkansing van een onvoldoende beoordeling.​


3. Training voor praktijkbegeleiders LAB


Vanuit het hele land krijgen wij nieuwe verzoeken voor de training praktijkbegeleiders LAB voor de aangesloten stagebedrijven. De bekwaamheid van de praktijkexaminator is een sterk bepalende factor in de betrouwbaarheid van de examinering.


Tijdens deze training oefent u met het methodisch uitvoeren van een gedragsbeoordeling en een examengesprek binnen een examen van laboratoriumtechniek. De training wordt verzorgd door Meindert Lippits. Klik hier voor meer informatie. Voor vragen over deze training kunt u contact met ons opnemen.


4. Kenniskring Samen expert op inhoud op 25 november 2020


Op woensdag 25 november 2020 van 15.00 - 17.00 uur nodigen wij jullie uit tijdens een interactief programma om met elkaar ervaringen uitwisselen over hoe je in Coronatijden inhoud kunt geven aan online Lessen, het organiseren van je onderwijs etc. 


Lees hier meer en geef je op!


5. Lab 2-daagse op 16 en 17 maart 2021


Op dinsdag 16 en woensdag 17 maart 2021 organiseren wij de jaarlijkse Tweedaagse Laboratoriumtechniek. Zet deze data alvast in je agenda. Zoals het er nu uitziet, zullen deze dagen online plaatsvinden. Dinsdag 16 maart is gericht op het ontwikkelgerichte materiaal en de dag voor de scholen, die hier gebruik van maken. Woensdag 17 maart is gericht op de examinering en deze dag wordt georganiseerd voor alle LAB scholen.


De werkwijze tijdens deze Tweedaagse Laboratoriumtechniek is als altijd leren van en met elkaar door intensieve kennis- en ervaringsuitwisseling. Het programma zal voldoende ruimte bieden voor maatwerk en eigen inbreng.

Focus ligt voor ons de komende maanden op de verbinding met elkaar om op deze wijze samen verder vorm te geven aan het ontwikkelgerichte materiaal en de landelijke examinering in deze “Corona”tijden. Mocht u vragen hebben, schroom niet met mij contact op te nemen! Succes in deze uitdagende tijden ! Hartelijke groet,

mede namens het ontwikkelteam Laboratoriumtechniek,

Chantal Jansen-Vlooswijk

Ontwikkelteamleider Laboratoriumtechniek

en Consulent Beroepsonderwijs


06-23328629

cjansen@consortiumbo.nlConsortium Beroepsonderwijs

Postbus 2644

3800 GD Amersfoort

www.consortiumbo.nl 

4 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven