Terugblik Landelijke Onderwijsdag(en) Techniek - enquête over circulaire vaardigheden

Deze mail is verzonden op 3 juni 2020 naar alle docenten vmbo Techniek

Geachte relatie,


Hieronder een terugblik op onze Landelijke Onderwijsdag(en) Techniek. Daarnaast vragen wij uw aandacht voor een enquête over circular skills. Met deze enquête onderzoekt Stichting Technotrend, in opdracht van Leren voor Morgen, in hoeverre docenten al inspelen op de 'circulaire economie'. Wat willen docenten en wat hebben ze nodig om te starten en/of vervolgstappen te zetten?


Terugblik Landelijke Onderwijsdag(en) Techniek

Op 18, 19 en 20 mei jl. hebben wij de online Landelijke Onderwijsdag(en) Techniek gehouden. Wij danken iedereen die hier een bijdrage aan heeft geleverd. Het was geweldig om te zien dat veel deelnemers de weg naar de webinars hebben gevonden.


Heeft u webinars gemist? Het is mogelijk de webinars terug te kijken op ieder gewenst tijdstip via de website www.landelijkeonderwijsdagtechniek.nl. Daarnaast vindt u hier van een aantal webinars ook een presentatie in PDF-formaat.


Enquête over circulaire vaardigheden


Ieder initiatief dat een kwalitatieve bijdrage levert aan technisch beroepsonderwijs willen wij als Platform vmbo Techniek steunen. 'Samen expert op inhoud' betekent voor ons partijen bij elkaar brengen die, zoals Technotrend, een toevoeging zijn op bestaande programmalijnen en projecten op school. Ook wij onderzoeken hoe circular skills en andere actuele duurzame onderwerpen een plaats kunnen krijgen binnen scholen, op een manier die aansluit bij de behoeften van docenten.


In aanvulling daarop komen we graag in contact met docenten in ons netwerk die zich gemotiveerd voelen hierover mee te denken, mee te ontwikkelen of die circular skills in hun lessen willen toepassen. Stuur dan een mailtje naar Nirene van Brussel.


Onderaan deze mail vindt u een link naar een enquête. Bent u bereid om die in te invullen?


Stichting Technotrend wil met deze enquête in beeld brengen wat VMBO techniekdocenten al doen aan circulaire vaardigheden. Denk bijvoorbeeld aan remontabel bouwen, werken met restmaterialen, of bouwen met biobased materialen.


Grote aannemers zoals Heijmans veranderen hiermee samen met de overheid de traditionele take-make-waste aanpak snel naar een circulaire economie zonder afval en met maximaal hergebruik.


De enquête is bedoeld voor techniekdocenten in het hele land. Voorkennis is niet nodig. Het invullen kost nog geen 10 minuten.

In ruil daarvoor krijgt u veel interessante informatie terug. Zo ontvangt u uitgewerkte lesmaterialen en een inspirerend document met praktische voorbeelden van circulair onderwijs.


En u bent uitgenodigd voor de docentconferentie circular skills op 16 juni a.s. waar Bert Boeijink, directeur van Bloemendal Bouw in Leusden, een bouwbedrijf dat sloopmaterialen hergebruikt spreekt.


Hij zal ingaan op wat er gevraagd wordt van werknemers, qua kennis en kunde, en op de mogelijkheden die hij ziet voor het onderwijs.


Uw antwoorden worden anoniem verwerkt. Voor het toezenden van de informatie wordt uw e-mailadres gevraagd. Die zal verder niet gebruikt worden voor acquisitie. In de flyer vindt u extra informatie.


De enquête kunt u invullen via deze link.


Mocht u nog vragen hebben, dan vernemen wij dit graag.


5 keer bekeken0 reacties